ورود کاربران

اطلاعات

آشنایی با خدمات موسسه حقوقی

حق ستان دادآور

تماس با وکیل :          66519169

پیامک :         30004650196448

رزومه مدیر موسسه

رزومه مدیر موسسه حقوقی حق ستان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

پرینت

نظريّه شماره ۷/۴۴۱۰ مورخ ۱۳۷۶/۱۲/۱ اداره كل حقوقى و تدوين قوانين و قوّه قضائيه

در . ارسال به آرا و نظرات مشورتی

سؤال
در مورد استنباط از تبصره ماده ۱۵ قانون تشكيل صندوق حمايت وكلاء و كارگشايان دادگسترى دو استنباط حقوقى متفاوت وجود دارد عده‌اى ملاك حداكثر سن(۴۰ سال و ۵۰ سال)را براى متقاضيان پروانه كارآموزى در مركز و شهرستانها،زمان تقديم تقاضا براى كانونهاى وكالت مى‌دانند و عده ديگر همين ملاك را زمان اعطاى پروانه وكالت محسوب مى‌نمايند كدام نظر موافق قانون است؟

نظريّه مشورتی
مستنبط از تبصره ماده ۱۵ قانون تشكيل صندوق حمايت وكلاء و كارگشايان دادگسترى اين است كه ملاك حداكثر سن براى اشتغال به وكالت و كارگشايى،سن زمان درخواست پروانه كارآموزى است. تأخير كانون در صدور پروانه نبايد موجب تضييع حقوق متقاضيان گردد.

ماده ۱۵
تبصره ماده ۱۵ قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا : مدت كارآموزى وكلاء دادگسترى جزء مدت سى سال مذكور در ماده فوق الذكر محسوب مى‌گردد و از تاريخ اجراء اين قانون پروانه كارآموزى وكالت دادگسترى براى حوزه قضائى استان مركز فقط به كسانى داده مى‌شود كه سن آنها از چهل سال تمام بيشتر نباشد و براى ساير حوزه‌هاى قضائى پروانه كارآموزى به كسانى داده مى‌شود كه سن آنها از پنجاه سال تمام بيشتر نباشد و چنين پروانه‌هايى قابل انتقال به حوزه قضائى استان مركز نمى‌باشد.

پرینت

فردی که دچار مرگ مغزی شده تا زمانی که به دستگاه تنفس مصنوعی وصل است تنفس و ضربان قلب وی برقرار و به محض جدا نمودن فرد از دستگاه مذکور فعالیت قلب و تنفس وی قطع خواهد شد. با عنایت به مطالب فوق‌الذکر برای فردی که به دنبال تصادف و با تشخیص متخصصین و تایید پزش

در . ارسال به آرا و نظرات مشورتی

سایت حقوقی دادآور

سؤال

فردی که دچار مرگ مغزی شده تا زمانی که به دستگاه تنفس مصنوعی وصل است تنفس و ضربان قلب وی برقرار و به محض جدا نمودن فرد از دستگاه مذکور فعالیت قلب و تنفس وی قطع خواهد شد. با عنایت به مطالب فوق‌الذکر برای فردی که به دنبال تصادف و با تشخیص متخصصین و تایید پزشکی قانونی دچار مرگ مغزی شده و اولیای‌دم وی نیز رضایت خود را نسبت به اهدای اعضاء وی اعلام نموده‌اند دو سؤال مطرح است.

۱- بسته به آماده بودن یا نبودن تیم پیوند اعضاء ممکن است از دقایقی بعد از تشخیص مرگ مغزی تا چند روز بعد از آن عمل پیوند انجام و فرد از دستگاه جدا و به تبع آن فعالیت قلب و تنفس وی قطع شود. حال در صورتی که تشخیص مرگ مغزی در ماه حرام و عمل پیوند عضو و جدا کردن فرد از دستگاه در سایر ایام صورت گیرد، تاریخ فوت وی کدام خواهد بود؛ زمان تشخیص مرگ‌مغزی و یا زمان جدا کردن وی از دستگاه؟

۲- در پاره‌ای از موارد که اولیاء دم قصد اهداء عضو از فرد مورد نظر نداشته لیکن نظر به اینکه بازگشت به حیات بیمارشان غیرممکن است و با توجه به هزینه‌های نگهداری بسیار بالا چنین بیمارانی تقاضای قطع دستگاه را مطرح می‌نمایند آیا این امر با رضایت اولیای دم امکان‌پذیر است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

۱- تشخیص مرگ، امری مربوط به علوم پزشکی است. چنانچه از نظر علم پزشکی کسی که دچار مرگ مغزی شده، مرده محسوب می‌شود، تاریخ مرگ مغزی، تاریخ فوت وی محسوب شده و سنجش ماه‌های حرام از غیر آن، بر اساس آن تاریخ محسوب می‌شود.

۲- چنانچه مطابق تبصره ۱ ماده واحده قانون پیوند اعضای بیماران فوت شده یا بیمارانی که مرگ مغزی آنان مسلّم است مصوب ۱۳۷۹ و تبصره ۳ ماده ۲ آئین‌نامه اجرایی قانون مذکور فوت، مسلّم باشد، اجابت درخواست خانواده متوفی منع قانونی ندارد.

به نقل از ایسنا

ارسال به شبکه های اجتماعی

مطالب مرتبط