مقالات مفید

پنج تکنیک تمرکز

سایت حقوقی دادآور

صبح – خانه در سکوت ، اتاق آرام است ، کتاب را بر می دارم ، ورق می زنم … کلمات ، جملات ، صفحه بعد از صفحه

ظهر – به صفحات طی شده نگاه می کنم ، و چیزی به باد نمی آورم …

و اینگونه ، هر روز تاریخ را تکرار می کنیم …!

اتفاق ساده است : به همه چیز فکر می کردم جز متن روبرو!

نیروی تخیل و تفکر ما ، همان طور که موتور محرک یادگیری به حساب می آید ، گاهی عملکردی کاملاً معکوس دارد، اشتغالات ذهنی آنقدر فراوان و جاگیرند که فضایی برای مطلب تازه باقی نمی ماند. افکار مزاحم و گاهی حتی آزاردهنده ، معمولاً به طور متناوب تکرار می شوند که عمده آسیب آن به قدرت تمرکز ماست، کاهش تمرکز و دقت که سنگ بنای یادگیری است ، مسیر طبیعی یادگیری را با اختلال روبرو می کند، و کاهش دقت یعنی : همسانی اهمیت تمام داده هایی که به ذهن ما وارد می شود، و طبقه بندی آموزه هایمان را با شکل مواجه می کند، اگر آموزه ای و آموختنی در کار باشد! به زبان ساده و شاید کمی ناامید کننده : یاد نمی گیریم!

با توجه به فرصت کوتاه پیش رو ، کاربردی ترین روش برای مقابله با این افکار چیست؟

در زیر چند روش ساده را جهت کاهش و حذف افکار مزاحم هنگام مطالعه معرفی می کنیم امید که مفید واقع شود:

روش اول: تمرکز بر یک شیء : توجه خودمان را بر یک شی ء متمرکز کنیم و با جزئیات هر چه تمام تر برای خودمان توضیح دهیم. با پرسیدن سوالهای  مثل : آن شی ء دقیقاً کجاست؟چه اندازه ای دارد؟ چه رنگی است ؟ چه جنسی دارد؟ به چه درد می خورد ؟ و …

روش دوم : آگاهی حسی: محیط اطرافمان را به عنوان یک « کل » مورد توجه قرار دهیم و از حواس ۵ گانه مان استفاده کنیم ؛ مثل اینکه : چه می شنوی ؟ در درون بدنت ؟ در داخل اتاق؟ بیرون از اتاق ؟ بیرون از خانه؟ ( تمرکز بر شنوایی)

یا مثلاً : آیا عینک را روی صورتت حس می کنی؟ بدنت را روی صندلی چطور ؟( تمرکز بر بساواینی)

روش سوم: تمرین های ذهنی: مثلاً ۷ تا ۷ از هزار کم کردن، یا جانورنی که نامشان با حروف خاصی از الفبا آغاز می شود.

روش چهارم : شمارش افکار : افکار منفی و آزادهنده را بشماریم و در پایان هر روز آن را از نظر نوع و تعداد با روز قبل مقایسه کنیم، که امکان دسته بندی و بررسی بیشتر افکار آزارنده و مزاحم را فراهم می کند.

روش پنجم: تیتربرداری از افکار دنباله دار: در طول مطالعه ، هر فکر غیرمرتبط که به ذهنمان خطور می کند را یادداشت کنیم و در ساعت مشخصی آن فکر را مثل یک داستان دنبال کنیم . ( برای آن شروع ، ادامه و پایان قائل شویم ) . گاهی همین کار ساده به رشته ای از افکار متناوب مزاحم پایان می دهد.

و یادمان بماند، در این فرصت کوتاه با مدیریت ذهن و زمان ، راه را آسانتر و مقصد را روشنتر می یابیم…

به نقل از سایت موسسه ماهان

مدیریت

سایت حقوقی دادآور به ارگان یا نهاد دولتی وابستگی ندارد. این سایت به همت مؤسسه حقوقی حق ستان دادآور از سال 1390 شروع به فعالیت کرده است.  سایت حقوقی دادآور، رسالت بحث و بررسی در خصوص مسائل علمی رشته حقوق و نشر اخبار این رشته را به عهده دارد . 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا