هشدار کمیسیون قضایی به کانونهای وکلا در استانها
یک عضو هیات رییسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با انتقاد از اقدام اخیر برخی از کانونهای وکلا در استانهای مختلف کشور نسبت به کاهش ظرفیت پذیرش قبول شدگان آزمون وکالت و جایگزینی آن با ایثارگران، گفت: طبق قانون مصوب مجلس، کانونهای وکلا باید از مازاد ظرفیت تعیین شده سهمیهای را به ایثارگران اختصاص میدادند که برخلاف این روند اقدام کردهاند.
یحیی کمالیپور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه کانون وکلا مرکزی است که به صورت هیات امنایی اداره میشود، میتواند سهمیه مشخصی را برای پذیرش قبول شدگان آزمون وکالت تعیین کرده و حتی بعضا این ظرفیت را افزایش دهد.
وی افزود: مجلس قانونی را به تصویب رساند که به موجب آن کانون وکلا موظف بود مازاد ظرفیتهای اعلامی خود را از ایثارگران بگیرد یعنی سهمیهای را برای این کار اختصاص دهد.
کمالیپور ادامه داد: کانون وکلا در استانهای مختلف برخلاف چنین مصوبهای از میزان ظرفیت اعلام شده افرادی را حذف کرده و به همان میزان به سهمیه ایثارگران اختصاص داده است، اقدامی که باعث بروز مشکلاتی برای مردم، جامعه ایثارگران و حتی شرکتکنندگان شده است.
این عضو هیات رییسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس توضیح داد: به طور مثال ظرفیت پذیرش تعیین شده در استان کرمان برای پذیرفته شدگان آزمون وکالت ۵۰ نفر بوده که کانون وکلا در این استان ۳۵ نفر را از افراد عادی پذیرفته و ۱۵ نفر را به سهمیه ایثارگران اختصاص داده است. حال اینکه در دفترچه اعلام شده بود که ظرفیت پذیرش در استان کرمان ۵۰ نفر است. قطعا طبق قانون نباید کانون وکلا از این ظرفیت عدول میکرد.
وی ادامه داد: اینکه عدهای برای اختصاص سهمیه به ایثارگران حذف شوند درست نیست. ما در مجلس مصوب کردیم که مازاد بر ظرفیت تعیین شده همچون سایر آزمونهای دیگر به ایثارگران اختصاص داده شود یعنی مثلا در استان کرمان ۵۰ نفر از افراد عادی و ۲۵ درصد یعنی ۱۵ نفر از سهمیه ایثارگران باید جهت ورودی پذیرفته شدگان آزمون وکالت در نظر گرفته شود.
کمالیپور گفت: توقع ما این است که کانون وکلا در استانهای مختلف روند کانون وکلای مرکز در تهران را در پیش بگیرد تا مشکلی به وجود نیاید چون اقدام آنها باعث بدبینی مردم به مجلس، جامعه ایثارگری و نظام شده است. قطعا بعد از این مرحله اگر مشکل قانونی و یا حتی نیاز به استفساریهای برای رفع ابهام بود ما سریعا به آن ورود کرده و بررسیهای لازم را انجام خواهیم داد.
این عضو هیات رییسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در پایان تاکید کرد: با توجه به بدبینی به وجود آمده به جامعه ایثارگری، قطعا اگر کانونهای وکلا در استانهای مختلف روند خود را اصلاح نکنند کمیسیون حقوقی نیز با اهرمهای در اختیارش رفتار دیگری را نسبت به کانون وکلا در پیش خواهد گرفت و برخلاف روند گذشته که همواره حامی کانون وکلا بوده طور دیگری رفتار خواهد کرد. مطمئنا در صورت رفع نشدن این مشکل، ما بعد از بررسی بودجه این موضوع را در کمیسیون حقوقی مطرح میکنیم که ممکن است نتیجه آن اتفاقاتی باشد که خوشایند آنها نباشد.