مجازات کشت مواد مخدر در ایران
سردار علیرضا اکبر شاهی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت:سالانه انواع مواد مخدر و روانگردان جدید وارد بازار مصرف جهانی می شود، ولی شیوع مصرف و دامنه گسترش آن منوط به ذائقه مصرف کنندگان است.بسیاری از این مواد جدید در حد تولیدات آزمایشگاهی یا مصرف منطقه ای باقی می ماند و شایع نمی شود. آنچه تاکنون به عنوان شایع ترین نوع ماده مصرفی صنعتی در ایران به شمار می رود شیشه است. ولی ممکن است برخی از افراد خاص به واسطه مسافرت های خارجی اقدام به مصرف برخی از مواد صنعتی جدید ناشناخته کنند.
وی ادامه داد: اختلاف بین برخی از مواد مخدر یا روانگردان صنعتی همچون شیشه فقط در اسامی خیابانی آنان است ولی اثرات مصرف آن یکسان است. مثلا متامفتامین با اسامی خیابانی یخ ، ایس ، اسپید، ، و ….. شناخته می شود در صورتیکه ماهیت تمامی این اسامی همان متامفتامین است.
وی با رد کشت مواد مخدر در کشور گفت: در این زمینه تا کنون گزارشی نداشته ایم. البته در جمهوری اسلامی ایران براساس مواد ۱ تا ۳ قانون جاری مبارزه با مواد مخدر هرگونه کشت خشخاش و شاهدانه به طور کلی ممنوع و در صورت هرگونه تخلفی با متخلفان قاطعانه برخورد می شود. در بند اول ماده یک قانون یاد شده آمده است: « کشت خشخاش مطلقاً و کشت شاهدانه به منظور تولید موادمخدر یا روانگردانهای صنعتی غیرداروئی ممنوع و مرتکبین به مجازاتهای مقرر در این قانون محکوم میشوند. » یا در ماده ۲ چنین قید شده است: هرکس مبادرت به کشت خشخاش کند یا برای تولید موادمخدر یا روانگردانهای صنعتی غیرداروئی به کشت شاهدانه بپردازد علاوه بر امحاء کشت برحسب میزان کشت به شرح زیرمجازات می شود.
۱.باراول، ده تاصدمیلیون ریال جریمه نقدی .
۲. بار دوم، ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق.
۳. بار سوم، صد میلیون تا یک میلیارد ریال جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق ودوتاپنج سال حبس.
۴.بارچهارم،اعدام … »
به گفته اکبر شاهی، در ماده ۳ نیز آمده است: «هرکس بذر یا گرز خشخاش یا بذر یا بذر شاهدانه را نگهداری، مخفی و یا حمل کند به یک میلیون تا ۳۰ میلیون ریال جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق محکوم خواهد شد. همچنانکه ملاحظه می شود در قانون برخورد شدید با این مسأله پیش بینی شده و برای افرادی که بخواهند در این زمینه مرتکب تکرار تخلف شوند تا صدور حکم اعدام نیز دیده شده است.