توصیه یک مشاور تحصیلی به شرکت کنندگان در آزمونهای مختلف
یک مشاور برنامهریزی تحصیلی، گفت: عدم تناسب بین وضع موجود و وضع مطلوب، موجب ناامیدی و یاس در افراد کنکوری و توقف روند درس خواندن آنها میشود.
جمشید کمایی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، تاکید کرد: کنکوریها باید بین وضع موجود و وضع مطلوب خود تناسب ایجاد کنند.
وی ادامه داد: در واقع کنکوریها باید ابتدا وضع موجود خود را بررسی کرده و بشناسند و ببینند درچه شرایطی و در کجا هستند، سپس متناسب با شرایط موجود، وضع مطلوب یا هدفهای خود را تعیین کنند، در واقع وضع مطلوب بیانگر اهدافی است که فرد کنکوری میخواهد به آن دست یابد، به همین دلیل والدین، اطرافیان و مشاورهها باید با کمک به این افراد، یاس و ناامیدی را در آنها کمتر کنند تا لطمهای به درس خواندن آنها وارد نشود.
این مشاور برنامهریزی تحصیلی با بیان اینکه با نزدیک شدن زمان کنکور و زمانی که افراد در حال جمعبندی دروساند، ممکن است پیش خود احساس کنند که سطحشان از انتظارات و توقعاتی که از خود داشتهاند، کمتر است، به داوطلبان توصیه کرد: برای اینکه افراد کنکوری در خود ایجاد امیدواری کنند، باید ابتدا بررسی دقیقی از وضعیت خود داشته باشند، سپس به کمک مشاورانی که با آنها در ارتباط هستند بین وضع موجود و وضع مطلوب خود ایستگاه متصور شوند.
وی افزود: در واقع اگر ایستگاهی بین این دو وضع ایجاد شود فرد امیدواری بیشتری پیدا میکند و در روزهای باقیمانده میتواند با نگاهی به اهداف و شرایط مطلوب و با در نظر گرفتن این ایستگاه در رسیدن به وضعیت موردنظر تلاش کند.
وی با اشاره به بروز استرس در میان داوطلبان، گفت: گاهی منشاء استرسها و اضطرابهای داوطلبان خانوادهها هستند که با بیان مستقیم و غیرمستقیم و گاه با رفتار عملی خود استرس را به افراد کنکوری تزریق میکنند، به عنوان مثااً در حوزه دانش آموزی، با نزدیک شدن امتحانات، خانوادهها با گفتن جملاتی از قبیل تلویزیون خاموش، بیرون رفتن ممنوع و خیلی از فرایندهای دیگر افراد را دچار استرس و اضطراب میکند. افرادی که بیشتر دچار استرس میشوند افرادی هستند که بیشتر زحمت کشیدهاند و افرادی که در حد متوسط تلاش کردهاند کمتر دچار استرس خواهند بود.
کمایی عنوان کرد: تغذیه دانش آموزان در زمان درس خواندن خیلی مهم است، افراد باید در زمان درس خواندن میوه و سبزیجات و آب و غذاهای فیبردار مصرف کنند. همچنین افراد وعدههای غذایی خود را در روز به جای ۳ وعده، ۵ وعده داشته باشند، اما حجم غذا خوردن خود را در هر وعده کم کنند تا معده آنها دچار حالت سنگینی نشود.
وی خاطرنشان کرد: خواب استاندارد جوانان شش تا هفت ساعت است که کمتر از پنج ساعت میتواند برای فرد خطرناک باشد و باعث بروز حالتهای بیمارگون و خستگی در وی شود، همچنین افراد با خوابیدن از ساعت ۱۲ شب تا ۶ صبح میتواند خواب مفیدی داشته باشند و جهت تکمیل خواب شب میتوانند بعدازظهرها به مدت ۴۵ دقیقه بخوابند.
این مشاور تحصیلی توصیه کرد: افرادی که سرجلسه آزمون میروند حتماً با هدف جلوگیری از کاهش استرس و افت قند خون با خود شکلات و بطری آب ببرند، همچنین ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از آزمون استراحت کنند، تلویزیون تماشا کنند یا به پارک بروند تا بدن آنها استراحت و آمادگی کامل داشته باشد.