پرسش و پاسخ ها

آیا می دانید که …(۴۱)

آیا می‌دانید اختیار اعمال تخفیف مجازات‏‌های تعزیری و بازدارنده مختص دادگاه است و هیأت بدوی و تجدید نظر رسیدگی به تخلفات موضوع قانون نظام صنفی کشور در این زمینه اختیاری ندارند و هم‌چنین رسیدگی به تخلفات افراد صنفی از وظایف این هیأت‏‌هاست.

 ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی در موضوع تخفیف مجازات می‌گوید: «دادگاه‏ می‏‌تواند در صورت احراز جهات مخففه، مجازات تعزیری و یا بازدارنده را تخفیف دهد و یا تبدیل‏ به مجازات از نوع دیگری نماید…»

نظریات اداره کل امور حقوقی قوه قضاییه

– نظریه ۱۰۱۰/ ۷- ۱۱/ ۷/ ۱۳۷۵: در مورد مجازات‌های تعزیری و بازدارنده قاضی دادگاه اعم از اینکه مجتهد باشد یا نباشد می‏‌تواند از مقررات مذکور در ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی استفاده کرده و مجازات متهم را تبدیل یا تخفیف دهد.
– نظریه ۸۱۰۴/ ۷- ۲۸/ ۱۰/ ۱۳۸۳: اختیار اعمال تخفیف مجازات‏‌های تعزیری و بازدارنده، موضوع ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی مخصوص دادگاه است لذا هیأت بدوی و تجدید نظر رسیدگی به تخلفات موضوع قانون نظام صنفی کشور مصوب ۲۴/ ۱۲/ ۱۳۸۲ و امثال آن نمی‏‌توانند از آن مقررات استفاده نمایند.
– نظریه ۱۳۴۶/ ۷- ۴/ ۳/ ۱۳۸۴: رسیدگی به تخلفات افراد صنفی از وظایف هیأت‏‌های بدوی و تجدیدنظر مقرر در قانون نظام صنفی مصوب ۲۴/ ۱۲/ ۱۳۸۲ می‏‌باشد و چون اعمال ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی اختصاص به محاکم قضایی و جرایم دارد هیأت‌های مذکور در مقام تخفیف مجوزی برای اعمال آن را ندارند.

رای وحدت رویه

– رأی وحدت رویه ۵۸۷- ۱۴/ ۱۰/ ۱۳۷۲: مستفاد از ماده اول قانون مجازات مرتکبین قاچاق مصوب ۲۹/ ۱۲/ ۱۳۵۳ و تبصره‏‌های آن و ماده (۶) قانون مزبور و تبصره مربوطه این است که ردّ عین مال موضوع قاچاق و پرداخت دوبرابر درآمدی که طبق قانون برای دولت مقرر گردیده در مجموع، محکوم به مالی را علیه مرتکبین قاچاق تشکیل می‏‌دهد و نحوه وصول آن‏که در ماده (۱۰) قانون مجازات مرتکبین قاچاق معین شده مانند نحوه اجرای سایر محکومیت‏‌های مالی می‏‌باشد و شامل تخفیف نمی‏‌شود لیکن مجازات کیفری مرتکبین قاچاق تا دو سال حبس است و در این مورد در صورت وجود شرایطی که قانون مقرر داشته مجازات حبس ممکن است مشمول تخفیف و ارفاق یا معافیت مرتکب گردد.

مدیریت

سایت حقوقی دادآور به ارگان یا نهاد دولتی وابستگی ندارد. این سایت به همت مؤسسه حقوقی حق ستان دادآور از سال 1390 شروع به فعالیت کرده است.  سایت حقوقی دادآور، رسالت بحث و بررسی در خصوص مسائل علمی رشته حقوق و نشر اخبار این رشته را به عهده دارد . 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا