ورود کاربران

اطلاعات

آشنایی با خدمات موسسه حقوقی

حق ستان دادآور

تماس با وکیل :          66519169

پیامک :         30004650196448

رزومه مدیر موسسه

رزومه مدیر موسسه حقوقی حق ستان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

پرینت

سید حسن امین

ارسال به اساتید حقوق

سایت حقوقی دادآور

حسن امين در سال ١٣٢٧ خورشيدي در محله‌ي پامنار در شهر تاريخي سبزوار در خاندان امين الشريعه متولد شد. اولين كتابش (دفتر شعرش) را در شانزده سالگي در ١٣۴٣ چاپ كرد. در هفده سالگي در ١٣۴٥ وارد دانشكده حقوق دانشگاه تهران شد. كارشناسي و كارشناسي ارشد را در دانشگاه تهران و دكتري تخصصي حقوق بين الملل را در دانشگاه گلاسكو گذارنيد و پس از چهارده سال تدريس در دانشگاه‌هاي دولتي اسكاتلند به سمت صاحب كرسي (پروفسور) حقوق در دانشگاه گلاسگو كاليدونيا ارتقا يافت. وي هم چنين پس از اخذ پروانه‌ي وكالت از دادگاه‌هاي عالي اسكاتلند، به سمت مدعي العموم موقت شهر گلاسگو منصوب شد.

پروفسور امين، چهل و پنج جلد كتاب و بيش از دويست مقاله به زبان‌هاي فارسي و انگليسي منتشر كرده، و چهار مجله كلك، ايرانمهر، حافظ و پروين را نيز سردبيري كرده است، اما بيشترين مقاله‌هاي او در طول سال‌هاي اخير در ماهنامه حافظ منتشر شده است.

 

 

ماهنامه حافظ

 

ماهنامه حافظ با مديريت و سردبيري پروفسور سيد حسن امين در ١٣٨٢ پا گرفت و با همكاري چهره‌هاي برجسته‌ي فرهنگ و سياست، به خدمت فرهنگي پرداخت. دوره سه ساله‌ي حافظ (پنج هزار صفحه در قطع رحلي)،‌ در حقيقت دانشنامه‌يي ارزنده از فرهنگ ايراني و ادب فارسي ست كه آثار پژوهشي و مقالات ادبي، تاريخي، حقوقي و سياسي نزديك به يك هزار نفر از اصحاب قلم و انديشه و شعر و ادب را در بر دارد.

ماهنامه‌ي حافظ پس از سي و چهار ماه انتشار منظم و بي وقفه،‌برابر تصميم هيات نظارت بر مطبوعات بدون اعلام دليل، لغو مجوز گرديد. بيش از بيت هزار نفر به اين لغو امتياز كتبا اعتراض و از آزادي مطبوعات حمايت كرده‌اند.

فيلم مستند «ايراني‌ام، ايران زمين را دوست دارم»، با داستان لغو مجوز ماهنامه حافظ شروع مي‌شود وسپس به طور مستند، ريشه خانوادگي، تعلقات بومي، اهداف و انديشه‌هاي امين را در خصوص ايران و ايرانيان بازتاب مي‌دهد

ماهنامه حافظ پس از لغو مجوز، اكنون به وصرت «نشريه داخلي» فقط براي توزيع ميان «دوستداران ماهنامه حافظ» چاپ مي‌شود

 

 

تاليف و تصنيف

 

پروفسور امين، افزون بر نشر ماهنامه‌ي حافظ، چهل و پنج كتاب، به زبان‌هاي فارسي و انگليسي نوشته و منتشر كرده است. مشهورترين تحقيق حقوق ايران، مشهورترين ترجمه‌ي او از انگليسي به فارسي تاملات نابهنگام نيچه، مشهورترين ترجمه اي از فارسي به انگليسي خاطرات و تالمات دكتر محمد مصدق و مشهورترين تصحيح او«شواهدالنبوه» جامي است. تعدادي از تاليفات ايمن عبارتند از :

تاريخ حقوق ايران، بازتاب اسطوره‌اي بودا در ايران و اسلام، دايرةالمعارف خواب و رويا، ادبيات معاصر ايران،‌ كارنامه‌ي غني : تحولات عصر پهلوي و ...

 

 

ترجمه‌هاي امين

 

مشهورترين ترجمه‌هاي امين از انگليسي به فارسي يكي از تاملات نابهنگام اثر نيچه فيلسوف معروف آلماني و مولف «چنين گفت زرتشت» است و ديگري ترجمه‌ي ده‌ها مدخل از دايرةالمعارف معتبر جهان .

معروف‌ترين ترجمه‌ي امين از فارسي به انگليسي، خاطرات و تالمات نوشته زنده‌ياد دكتر محمد مصدق پيشواي نهضت ملي ايران است.

يكي ديگر ار ترجمه‌هاي پروفسور امين از فارسي به انگليسي زين العارفين در فقه و سياست در عصر صفوي است. امين ترجمه‌هاي ديگري نيز از عربي به انگليسي دارد كه از جمله بخشي از مشاعر ملاصدرا است.

 

تصحيح و ويراستاري

 

پروفسور امين متون فارسي متعددي را تصحيح و چاپ كرده است از جمله : شواهد النبوه، تاليف عبدالرحمن جامي، كليات فارسي اشعار حاج ملاهادي سبزواري، زين العارفين تاليف سيد محمد بي سيد قريش سبزواري و سلامان و ابسال در چهارده روايت.

سلامان و ابسال، يك داستان رمزي فلسفي عاشقانه است كه از فرهنگ يوناني به حوزه‌ي تمدني ايران منتقل شده است. اما اصل آن از اساطير يونان محو شده.

امين در اين كتاب، چهارده روايت متفاوت از داستان سلامان و ابسال را از منابع گوناگون در اختيار خواننده مي‌گذارد.

قديمي ترين روايت سلامان و ابسال كه براي نخستين بار در اين كتاب ترجمه شده ١٢٠٠ سال به دست يكي از دانش آموختگان جندي شاپور از يوناني به عربي برگردانده شد كه اين متن را براي نخستين بار امين، فارسي كرده است. وي هم چنين روايت‌هايي متفاوت از سلامان و ابسال را از ابن سينا، ابن طفيل، جامي و ديگران در اين كتاب نقل كرده است.

 

دايرةالمعارف‌نگاري

 

پروفسور امين در تدوين و تاليف چندين دايرةالمعارف همكاري و مشاركت داشته است و از جمله براي دايرةالمعارف بزرگ اسلامي، دانشنامه جهان اسلام، دايرةالمعارف تشيع مقاله نوشته و هم چنين يكي از مديران دانشنامه‌ي ايران است.

امين، هم چنين، كتابي با عنوان چهل گفتار از چهل استاد و نيز كتابي ديگر با عنوان چهل گفتار در ايران شناسي و اسلام شناسي ويراسته است.

اين كتاب كه به عنوان يادبود زنده ياد استاد سيدعلينقي امين منتشر شده است شامل چهل مقاله به قلم چهل نفر از استادان و پژوهشگران ايراني در زمينه‌ي تاريخ و ادبيات است.

 

شعر

يكي از ابعاد فرهنگي پروفسور امين، شاعري است و هنر عمده‌ي او در قصيده سرايي‌ست. اولين دفتر شعر او در سال ١٣۴٣ و تازه‌ترين مجموعه شعرش در ١٣٨٥ منتشر شد. ابيات زير نمونه‌ي شعر اوست:

ايراني‌ام، ايران زمين را دوست دارم

از مغرب و مشرق، همين را دوست دارم

هر كس بنازد در جهان بر نازنيني

من از جهان اين نازنين را دوست دارم

اين چهارديواري مرا خانه است،‌ هر چند

از هند تا ديوار چين را دوست دارم

گوهر فراوان است در خشكي و دريا

اما من اين در ثمين را دوست دارم

رباعي زير نيز اثر اوست :

صبح است و دوباره كار مي‌بايد كرد

وز كار، جهان، شكار مي‌بايد كرد

چون كار، به عشق يار مي ‌بايد كرد

در كار خود ابتكار مي ‌بايد كرد

به نقل از سایت حسن امین

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

سید حسن امین در ویکی پدیا

 

سید حسن امین (۷ آذر ۱۳۲۷ در سبزوار) حقوق‌دان، تاریخ‌دان، نویسنده، مترجم و حافظ شناس ایرانی است. وی پروفسور بازنشسته دانشگاه گلاسکو در رشته حقوق بین‌الملل و مدیرمسئول ماهنامه حافظ است.

خانواده

سیدحسن امین در یک خانواده اهل علم بدنیا آمده‌است. پدر او سید علینقی امین، نویسنده و مدرس معقول و منقول در مدرسه عالی سپهسالار تهران، پدربزرگش امین‌الشریعه سبزواری از عالمان مشروطه‌خواه عصر قاجار، و همچنین مادرش فاطمه عربشاهی نیز شاعر بوده‌است.

زندگی اولیه در ایران

سید حسن امین در هفتم آذر سال ۱۳۲۷ خورشیدی در محله پامنار در شهر سبزوار به دنیا آمد. وی اولین کتاب خود را در سال ۱۳۴۳ به چاپ رساند. دیپلم ادبی خود را در سال ۱۳۴۵ خورشیدی از دبیرستان دکتر غنی سبزوار دریافت نموده و در مهر ۱۳۴۵ در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در رشته حقوق قضایی به تحصیل پرداخت.

امین در سال ۱۳۴۹ مقطع کارشناسی را به پایان برده و در همین سال به انجام خدمت نظام وظیفه می‌رود، پس از اتمام آن در سال ۱۳۵۱ در مقطع کارشناسی ارشد حقوق خصوصی در دانشگاه تهران پذیرفته شده در سال ۱۳۵۳ آن را به پایان میرساند. او در این مقطع کار قضاوت را نیز انجام می‌داد و در ابتدا نیز کارآموزی خود را گذراند.

عنوان پایان نامه وی «تعاقب ایادی غاصبه در فقه و حقوق مدنی» بود و استاد مشاور وی سید حسین صفایی و استادان راهنمای او نیز ابوالحسن محمدی و ابوالقاسم گرجی بودند. خلاصه پایان‌نامه او این گونه بود که:

اگر مال مغصوب از دست یک غاصب به دست غاصب دیگری برسد و یا اینکه نقل و انتقالی در خصوص آن صورت بگیرد، تمام این دست‌ها و ایادی متناوب به طور جمعی در مقابل صاحب مال اصلی مسئولیت حقوقی دارند.

زندگی در بریتانیا

سید حسن امین در سال ۱۳۵۴ خورشیدی (۱۹۷۵ میلادی) جهت ادامه تحصیل و کسب بیشتر دانش جهانی به کشور انگلستان سفر می‌کند. او با توجه به علاقه خود ترجیح می‌دهد تا در رشته حقوق بین‌الملل در دانشکده حقوق دانشگاه گلاسکو به تحصیل بپردازد.

در مدت تحصیل خود همواره رتبه برتر را در دانشگاه کسب نمودند و چندین مرتبه نیز جوایزی دریافت نمود. امین در مدت تحصیل خود سخنرانی‌های علمی زیادی انجام داده و ارتباط بسیار خوبی با دانشگاه برقرار نموده و پس از اتمام تحصیل خود در سال ۱۹۷۹ میلادی به عنوان استادیار در آنجا به تدریس پرداختند.

عنوان تز دکترای او «رژیم حقوقی فلات قاره در حقوق بین‌الملل عمومی با تکیه مخصوص بر خلیج فارس» بود.

علاقه او به قضاوت باعث گردید تا تحصیل در دانشکده وکلای دادگاه‌های عالی (Faculty of Advocates) را نیز شروع کند.

سید حسن امین در سال ۱۹۷۹ میلادی درجه استادیاری (Lecturer) را کسب نمود. سپس در آزمون استخدامی دانشیاری (Senior Lecturer) شرکت نموده و موفقیت لازم را کسب می‌کند و در سال ۱۹۸۵ به مرحله استادی بدون کرسی (Reader) ارتقاء می‌یابند و سرانجام در اول آوریل سال ۱۹۹۲ صاحب کرسی استاد تمام (پروفسور Professor) در دانشگاه گلاسگو کالیدونیان می‌گردد و در آنجا دانشجویان فراوانی را در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حقوق تربیت می کند که مشهورترین آنها دکتر حسن روحانی، رییس جمهور منتخب ایران است. او در سال ۱۹۹۷ بازنشسته شد.

پروفسور سید حسن امین در سال ۱۹۹۲ به عنوان دادستان موقت شهر گلاسکو برگزیده می‌شود و حق وکالت در دادگاه‌های عالی اتحادیه اروپا و دادگاه حقوق بشر اروپایی را بدست می‌آورد.

 

بازگشت به ایران

سید حسن امین پس از بازگشت به ایران تمایل داشت تا آموخته‌های خود را در دانشگاه به دانشجویان ایرانی آموزش دهد، اما شرایط لازم فراهم نشد و وی ترجیح داد تا خود موسسه خصوصی دایرةالمعارف ایران‌شناسی را ایجاد کند. وی به کمک دیگر اندیشمندان مجله پژوهشی، ادبی، تاریخی، حقوقی، سیاسی به نام ماهنامه حافظ را هر ماهه به چاپ میرساند و بیش از ۶۰ کتاب نیز منتشر کرده‌است.

 

امین در حال حاضر در تهران به عنوان وکیل پایه یک دادگستری و سردبیری مجله ی حافظ مشغول می باشد.

مطالب مرتبط