ورود کاربران

اطلاعات

آشنایی با خدمات موسسه حقوقی

حق ستان دادآور

تماس با وکیل :          66519169

پیامک :         30004650196448

رزومه مدیر موسسه

رزومه مدیر موسسه حقوقی حق ستان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

پرینت

ترجمه کتاب «داوری تجاری بین‌المللی تطبیقی» منتشر شد

در . ارسال به اخبار کتاب

«داوری تجاری بین‌المللی تطبیقی» چگونگی جریان داوری و اصول مربوط به موافقت‌نامه داوری، تشکیل، نقش و کارکردهای هیات داوری و اهمیت اثر آرای داوری را منعکس می‌کند. این اثر از سوی انتشارات دانشگاه مفید راهی بازار نشر شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «داوری تجاری بین‌المللی تطبیقی» توسط «جوليان دی.ام.ليو»،«لوکاس.ای.ميستليس» و «استفان.ام.کرول» نگارش یافته و با ترجمه محمد حبيبی مجنده منتشر شده است.

چون داوري شيوه حل اختلاف در چارچوب قواعد و ضوابط حقوقي است، شبكه‌اي از اين قواعد و ضوابط در قوانين داخلي كشورها، كنوانسيون‌هاي بين‌المللي و رويه ديوان‌هاي داوري بين‌المللي شكل گرفته و داوري بين‌المللي را براي دانشجويان،كار ورزان، انديشمندان و استادان حقوق جذاب كرده است.

داوری بین‌المللی در جوهر خود سازوکاری خصوصی، تطبیقی و بین‌المللی است. هیچ دو داوری شبیه هم نیست. امور مطلق و مسلم زیادی وجود ندارد. قواعد یا آیین‌های ثابتی در کار نیست. هر نوسان و تغییر واقعی و موضوعی لاجرم به تغییر چشمگیر در بافت و ساختار داوری منجر می‌شود. مجموعه عوامل و ماتریس متاثرکننده داوری بسته به موافقت‌نامه داوری، آیین مورد توافق طرف‌ها، تابعیت طرفین، ترکیب هیات داوری، قواعد داوری حاکم، قانون یا قواعد ماهوی حاکم، موضوع اختلاف، قوانین امری و اجباری محل داوری و قوانین ترخیصی و تکمیلی در مواردی که چیزهای دیگر ساکت‌اند، تغییر می‌کند.

تمام این عوامل به صورت مستقیم با اصل آزادی اراده طرفین کنترل می‌شوند. انتخاب شیوه داوری از سوی طرفین و تصمیم آن‌ها درباره چگونگی، محل و چیستی آیین رسیدگی داوری باید عامل تعیین‌کننده در هر مورد باشد. صرف توافق و تراضی طرفین که اختلاف‌ها را به داوری ارجاع دهند دلیلی بر رد و نفی دادگاه‌های ملی و در موارد فراوان کنار نهادن آیین دادرسی سخت‌گیرانه و خشک حقوق داخلی است. حق طرف‌ها به این‌که همه جنبه‌های داوری را مشخص سازند جای چون و چرا ندارد. بنابراین، آزادی اراده طرفین بیشترین کنترل را بر داوری تجاری بین‌المللی دارد.

اثرگذاری آزادی اراده طرف‌ها از دلایل اصلی پذیرش جهانی داوری به منزله ساز و کار پسندیده و اصلی حل اختلاف‌های برآمده از معاملات تجاری بین‌المللی است. خویش‌سامانی و آزادی اراده طرفین بیشترین تاثیر را هم بر باروری و توسعه قواعد و رویه‌های به‌راستی فراملی برای داوری بین‌المللی داشته است. این قواعد و رویه‌ها از موانع نظام‌های حقوقی و قوانین ملی گذر کرده‌اند. به همین دلیل است که جواب‌های قطعی زیادی در داوری وجود ندارد.

کتاب «داوری تجاری بین‌المللی تطبیقی» همه این موضوع‌ها را بررسی می‌کند و در پی آن است که رویه داوری بین‌المللی، یعنی آن‌چه را که طرفین و داوران انجام می‌دهند، چگونگی جریان داوری و اصول مربوط به موافقت‌نامه داوری، تشکیل، نقش و کارکردهای هیات داوری و اهمیت و اثر رأی داوری را منعکس سازد. این رویه‌ها در آرای منتشر شده بین‌المللی، اسناد بین‌المللی و قواعد داوری و برخی تصمیمات دادگاه‌های ملی به تصویر کشیده شده است. 

«جوليان دی ام ليو» نویسنده این اثر، سابقه و تجربه زيادي در ابعاد علمي و عملي داوري تجاري بين‌المللي دارد و از چهره‌هاي نامدار در اين عرصه است. وي علاوه بر وكالت و مشاوره در داوري‌هاي بين‌المللي و انجام وظيفه به عنوان داور، داور منفرد، سرداور و ریيس هيات داوري در انواع داوري‌ها، استاد مدعو و ریيس مدرسه داوري بين‌المللي در مركز مطالعات حقوق تجارت كويين مري دانشگاه لندن است. آثار زيادي از وي در حوزه داوري تجاري بين‌المللي منتشر شده است. 

«لوکاس.ای.ميستليس» نویسنده دیگر این نوشتار، از چهره‌هاي برجسته و شاخص در حوزه داوري تجاري بين‌المللي است. او از اعضاي هيات علمي مركز مطالعات حقوق تجارت و مدير مدرسه داوري بين‌المللي است. 

«استفان.ام.کرول» از دیگر نویسندگان این کتاب به شمار می‌آید که پژوهشگر مركز حقوقي براي همكاري اروپايي و بين‌المللي در دانشگاه كولون آلمان است.

کتاب «داوری تجاری بين‌المللی تطبيقی» نوشته «جوليان.دی.ام.ليو»، «لوکاس.ای.ميستليس» و «استفان.ام.کرول» با ترجمه محمد حبيبی مجنده،با شمارگان هزار نسخه، 820 صفحه و به بهای 29 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات دانشگاه مفيد منتشر شده است.

ارسال به شبکه های اجتماعی

مطالب مرتبط