ورود کاربران

اطلاعات

آشنایی با خدمات موسسه حقوقی

حق ستان دادآور

تماس با وکیل :          66519169

پیامک :         30004650196448

رزومه مدیر موسسه

رزومه مدیر موسسه حقوقی حق ستان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

پرینت

قاضی دادگستری: نیازمند قانون جامعی در حمایت کیفری از معلولین هستیم

در . ارسال به اخبار حقوقی داخلی

یک قاضی دادگستری معتقد است که یکی از اهداف اصلی توجه به حقوق معلولین در عدالت کیفری، ایجاد فرصت‌های برابر برای معلولین و احقاق حقوق این قشر در جامعه است.

 

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ولی‌الله حسینی در نشست علمی «نظام عدالت کیفری و حمایت‌های ویژه از افراد توانخواه - دارای معلولیت» که در کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برگزار شد، گفت: در رابطه با حقوق معلولیت، کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت را داریم که در سال 2006 به تصویب رسید و در رویکردهای مختلفی به وضعیت معلولیت در سراسر دنیا پرداخته است.

 

وی تاکید کرد: ایجاد فرصت‌های برابر و احقاق حقوق معلولین هدف اصلی تشکیل کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت بوده است.

 

حسینی خاطرنشان کرد: حدود 650 میلیون معلول در سراسر دنیا و حدود سه میلیون معلول نیز در ایران وجود دارد. این آمار نشان می‌هد که ما با افزایش کمی معلولیت در دنیا مواجه هستیم.

 

این قاضی دادگستری با بیان این که یکی از علل و انگیزه‌های توجه اساتید و حقوقدانان به حقوق معلولین، بحث عدالت کیفری است، ادامه داد: پیشرفت‌های پزشکی و توسعه رسانه‌ها و رشته‌های توانبخشی در دانشگاه‌ها و تلاش نهادهای مردمی و NGOها در زمینه حقوق معلولین از عواملی است که توجه به حقوق معلولین به ویژه در کشور ما را برجسته کرده است.

 

حسینی با بیان این که حمایت‌های کیفری معلولین در قوانین کشورهای اروپایی وجود دارد، اظهار کرد: حمایت و مجازات معلولین باید در کاهش جرم آن‌ها موثر باشد. می‌توانیم قوانین خاصی در زمینه حقوق معلولین تدوین کنیم.

 

این قاضی دادگستری با بیان این که نیازمند قانون جامعی در زمینه حمایت کیفری از معلولین هستیم، گفت: باید سیستمی را فراهم کنیم که قاضی شخصا از معلولین تحقیق کند؛ زیرا استماع شکایت توسط قاضی مهم است.

 

وی با بیان این که اولین منبع استاندارد در زمینه حقوق معلولین، کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت است، ادامه داد: خرد جمعی معلولین، کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت است. همچنین در آیین دادرسی کشورمان در مورد حقوق معلولین، نیازمند یک لایحه جامع حمایت کیفری هستیم.

 

حسینی با بیان این که در جرایم ماهوی باید به ریشه جرایم توجه کرد، اظهار کرد: بهتر است برای افرادی که نسبت به معلولین، مرتکب جرم می‌شوند، تشدید مجازات را در نظر گرفت. همچنین برای معلولینی که در ارتکاب جرایم عمد و غیرعمد شریک می‌شوند، ساز و کاری را در نظر بگیریم.

 

در ادامه این نشست، صابری عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز که یکی از روشندلان و فعالان حقوق معلولین است، گفت: در مراحل دادرسی معلولین، لزوم حمایت‌های بیشتر ضروری است و باید امکاناتی را برای تردد این افراد به ویژه در زندان فراهم کنیم.

 

این وکیل دادگستری با بیان این که کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، بیشتر به حقوق مدنی و سیاسی پرداخته و حق جدیدی را برای معلولین قائل نشده است، گفت: در قوانین کشورهایی حمایت خاصی را برای معلولین شاهد هستیم. در کشور ما نیز باید در تدوین قانون تعزیرات و آیین دادرسی کیفری، معلولیت جسمی و ذهنی و نیز جرایم مالی و غیرمالی معلولین را از همدیگر جدا کنیم.

 

وی در پایان تاکید کرد که باید وکیل معاضدتی برای معلولین در نظر گرفت.

ارسال به شبکه های اجتماعی

مطالب مرتبط