ورود کاربران

اطلاعات

آشنایی با خدمات موسسه حقوقی

حق ستان دادآور

تماس با وکیل :          66519169

پیامک :         30004650196448

رزومه مدیر موسسه

رزومه مدیر موسسه حقوقی حق ستان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

پرینت

اخذ مالیات از خانه های خالی پس از ابلاغ قانون

در . ارسال به اخبار حقوقی داخلی

 سایت حقوقی دادآور

اخذ مالیات از خانه های خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ نشده و به محض ابلاغ، آن را اجرایی خواهیم کرد.

علی عسکری رئیس کل سازمان مالیاتی در گفتگو با مهر در پاسخ به این سئوال که سال ۹۳ رقم ابرازی‌های مالیاتی ۱۱ هزار میلیارد تومان بود که امسال به ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تقلیل یافته است، آیا برنامه ای برای وصول مالیات افرادی که ابراز نداشته اند، دارید یا خیر؟ گفت: بخشی از کاهش درآمدها ناشی از رکود است و این رکورد واقعی بوده و برخی از شرکت‌ها در وضع رکودی که کشور دچار آن است، درآمدشان کاهش می یابد. اما بخشی از افراد هم که درآمد داشته اند، ابراز نکردند و لیست این افراد را استخراج کرده ایم و مالیات را از آنها وصول خواهیم کرد.

وی درباره وضع مراجعه افراد برای ابراز مالیات در تیر امسال اظهارداشت: در روزهای سی ام و سی و یکم روزانه حدود ۴۳۰ هزار اظهارنامه مالیاتی دریافت کردیم، این در حالی است که در روزهای پیش از آن روزانه حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار اظهارنامه دریافت می‌شد و در برخی از روزهای خرداد روزی ۵ هزار اظهارنامه دریافت می‌شد، نظام مالیاتی روزانه تا یک میلیون اظهارنامه مالیاتی می‌تواند دریافت و ثبت کند.

رئیس سازمان مالیاتی از مودیان درخواست کرد فقط در روزهای آخر تیر هر سال که پایان مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی است، مراجعه نکنند و در ادامه گفت: البته این به معنای این نیست که با محدودیت مواجه هستیم یا ظرفیت خالی نداریم. اما مودیان در روزهای پیش از تیرهم می‌توانند برای ارائه اظهارنامه مراجعه کنند. اما اینکه مودیان فقط در روزهای آخر مراجعه می کنند، این باعث ازدحام می شود.

وی ادامه داد: برخی از مودیان امسال ثبت نام مرحله دوم را انجام نداده بودند و وقتی می‌خواستند که اظهارنامه بدهند، اگر ثبت نام نکرده بودند، سیستم از آنها اظهارنامه دریافت نمی کرد، زیرا مشخصات این افراد را از پایگاه ثبت نام برمی داشت و بر روی اظهارنامه شان می گذاشت، این در حالی است که باید حتما ثبت‌نام‌ها انجام می شد، به همین دلیل برخی از مودیانی که ثبت نام نکرده بودند، به سختی می افتادند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد که مودیان از هم اکنون ثبت نام خود را انجام دهند و تکمیل کنند، زیرا اگر این افراد ثبت نام نکرده باشند، سال آینده در زمان ابراز مالیات و ارائه اظهارنامه به مشکل برخورد می کنند.

وی در پاسخ به این سئوال که از چه زمانی اخذ مالیات از خانه های خالی از سکنه را آغاز خواهید کرد؟ گفت: اخذ مالیات از خانه های خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ نشده و به محض ابلاغ، آن را اجرایی خواهیم کرد.

همچنین حسین وکیلی معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه اصلاح قانون مالیاتی دارای چند محور اساسی است، اظهار داشت: یکی از محورهای این اصلاحیه که در روزهای آینده ابلاغ می‌شود، به تقویت دامنه اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی مربوط است.وی اضافه کرد: در قانون جدید افراد و اشخاص و دستگاه‌هایی که اطلاعاتی در مورد مودیان مالیاتی دارند ملزم می‌شوند که اطلاعاتشان را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند و برای این امر هم ضمانت اجرایی تقویت شده‌ است.

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی با اشاره به انتظام معافیت‌ها در قانون جدید مالیات‌های مستقیم تصریح کرد: علاوه بر آن در راه حمایت از تولید، این معافیت‌ها افزایش پیدا کرده است .

وی با بیان اینکه در این اصلاحیه نرخ‌ها کاهش پیدا کرده ، تسهیل فرایندهای مالیاتی برای مودیان را از جمله ویژگی‌های این طرح دانست و در این‌باره خاطرنشان کرد: مالیات بر ارث از جمله مهم‌ترین بخش‌هایی است که در این قانون پرداخت آن برای مودیان ساده‌تر شده است.

نامبرده اظهار کرد: در این بخش مودی ملزم نیست که در زمان فوت متوفی مالیات اموال وی را پرداخت کند، بلکه مورث هر زمان که خواست سند را به اسم خود یا هر شخص دیگری کند، همان زمان مالیات بر ارث‌اش را می‌پردازد، ولی تا زمانی که مال به نام متوفی است می‌تواند مالیات‌اش را ندهد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که قانون جدید مالیات‌های مستقیم چه تاثیری در کاهش فرار مالیاتی دارد، اظهار کرد: فرار مالیاتی دو جنبه اساسی دارد که یکی بحث تقویت جریان اطلاعات سازمان امور مالیاتی و دیگری بحث ضمانت اجرایی فرار است.

وکیلی با اشاره به اینکه در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم فرار مالیاتی جرم‌انگاری شده است، افزود: این اتفاق برای نخستین بار در قانون مالیاتی افتاده و مجازات آن بسته به میزان مالیات تعریف شده است و طبق تصمیم قاضی میزان مجازات تعیین می‌شود.

وی جرم‌انگاری فرار مالیاتی را عاملی برای کاهش فرار دانست و تصریح کرد: براساس قانون فعلی کسی که فرار مالیاتی می‌کند، هیچ اتفاقی برایش نمی‌افتد. جز آنکه مالیات معوق را پرداخت کند و جریمه‌های کمی با درصد‌های کم برای او در نظر گرفته می شود که قابل بخشش هستند.معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی ادامه داد: ولی وقتی در قانون جدید این امر جرم‌انگاری شده و فرد ممنوع‌المعامله می‌شود، نمی‌تواند در مناقصه شرکت کند و حبس هم خواهد شد، اما در نهایت این‌طور نیست که همان افرادی که فرار می‌کنند، امروز هم همان جرم را تکرار کنند.

وی با تاکید بر اینکه در نظر گرفتن ضمانت های اجرایی‌ محکم‌تر برای جلوگیری از فرار مالیاتی به منظور کاهش تکرار این جرم است، گفت: ما می‌خواهیم با این ضمانت‌های اجرایی جلوی فرار را بگیریم و انگیزه را برای فرار مالیاتی کاهش دهیم نه این‌که مجازات بیشتری انجام دهیم.

وکیلی در ادامه از لغو تمامی تفاهم‌نامه‌های این سازمان با اصناف مختلف با اجرایی شدن قانون جدید مالیات‌های مستقیم خبر داد و گفت: طبق قانون جدید تمام تفاهم‌ها برداشته می‌شود و سازمان از آن پس دیگر طبق هیچ توافق و تفاهمی عمل نخواهد کرد.به گفته وی، سال ۱۳۹۴ آخرین سالی است که سازمان امور مالیاتی براساس تفاهم‌نامه‌های خود عمل می‌کند.

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی با تاکید بر اینکه در سال آینده با اجرایی شدن اصلاحیه قانون مالیا‌ت‌های مستقیم، سازمان امور مالیاتی فقط بر اساس اظهارنامه‌ها به تعیین مالیات افراد می‌پردازد، اظهار داشت: در واقع سازمان امور مالیاتی در راستای واقعی شدن مالیات‌ها از سال آینده فقط بر مبنای اسناد و مدارک و اطلاعات واصله عمل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه با لغو تفاهم‌نامه‌ها پیش‌بینی سازمان این نیست که میزان مالیات دریافتی افزایش یابد، تصریح کرد: بلکه برنامه و پیش‌بینی سازمان امور مالیاتی از وضع مالیات پس از اجرای قانون جدید، افزایش تعداد مودیان مالیاتی است.این مقام مسئول با اشاره به کامل‌تر شدن اطلاعات مودیان از طریق الزام تمامی بخش‌ها و سازمان‌ها به ارائه اطلاعات به سازمان امور مالیاتی، ادامه داد: ما بیشتر به دنبال مودیانی هستیم که پرونده ندارند و اظهار‌نامه ارائه نمی‌دهند.وی خاطر نشان کرد: در قانون جدید آمده است که تمام دستگاه‌ها ملزم به ارائه‌ اطلاعات به سازمان امور مالیاتی هستند، که البته این التزام در قانون قبلی وجود نداشت.

وکیلی با تاکید براینکه سازمان‌های دولتی همیشه اطلاعات مودیان خود را در اختیار سازمان مالیاتی قرار نمی دهند، افزود: اما با اجرایی شدن قانون جدید تمام سازمان‌ها، بخش‌ها و ارگان‌ها اعم از دولتی یا غیردولتی مکلف به ارائه‌ اطلاعات‌ هستند و اگر این کار را نکنند، مجرم‌ شناخته شده و در نتیجه با این قانون جدید شناسایی‌های سازمان امور مالیاتی از مودیان قوی‌تر خواهد شد.

ارسال به شبکه های اجتماعی

مطالب مرتبط