اخبار همایش ها و کارگاه های علمی
همایش پیشگیری از وقوع جرم و ارائه راهکارها برگزار شد
همایش پیشگیری از وقوع جرم و ارائه راهکارها با حضور مدیران، قضات، حقوقدانان و دانشجویان با همکاری دپارتمان حقوق مجتمع فنی تهران شاخه کرمانشاه، در محل تالار انتظار این شهر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرویس حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، بهمن مرادیفر، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمانشاه در این همایش اظهار کرد: پیشگیری از وقوع جرم یک کار بین بخشی است و تنها بر عهده دستگاه قضایی نمیباشد.
وی افزود: گرچه در قانون اساسی تولیت بحث پیشگیری از وقوع جرم بر عهده قوه قضاییه گذاشته شده اما اجرای آن بر عهده ۵۴ ارگان دولتی است. هر سازمانی در حوزه کاری خود وظیفه دارد که بحث پشگیری از وقوع جرم را دنبال کند.
وی در ادامه این همایش به نقش بسیج در امر پیشگیری از وقوع جرم اشاره کرد و گفت: امروز بسیج باید در میانه میدان باشد تا فضیلتهای انقلاب حفظ شود. بسیج باید در میدان باشد تا تقوا، تحجر خوانده نشود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه، گفت: بسیج باید در میدان باشد تا ایمان جنود فکری قلمداد نشود. بسیج باید در میدان باشد تا کاریکاتورهای زشت، نقش در و دیوار نشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر امروز ایران اسلامی در مسائل سیاسی در سطح جهان دستاورهایی دارد از ورای تفکر بسیجی و بسیجیان است.
در ادامه این همایش ایوب آدینهوند، مدیرعامل مجتمع فنی تهران نمایندگی کرمانشاه، و عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، در سخنانی اظهارکرد: تمامی جوامع دانشگاهی بر یک باور مشترک اند و آن اینکه آموزش تاثیرگذارترین امر در بحث پیشگیری است.
وی افزود: مبنای بیشتر اشتباهات انسانی، ناآگاهی است که اگر جرم را یک اشتباه انسانی قلمداد کنیم باید دریابیم که برای رفع این ناآگاهی باید به آموزش بپردازیم؛ بهبود کیفیت زندگی افراد منوط به بهبود افکار آنهاست و این مهم نیز تنها از طریق آموختن فراهم میشود.
وی اظهارامیدواری کرد که چنین همایشهایی بتواند دادهای اندک به دانش اساتید و دانشجویان و مدیران ما بیفزاید.
دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه نیز گفت: نهاد دادسرا در خط مقدم جبهه امنیت قرار دارد.
به گزارش ایسنا مجتبی ملکی در همایش پیشگیری از وقوع جرم و ارائه راهکارها اظهارکرد: پیشگیری یکی از موضوعاتی است که باید بین تمام نهادها و سازمانها وجود داشته باشد. همیشه گفته شده که پیشگیری بهتر از درمان است که این پیشگیری در تمامی حوزههای سلامت اعم از شخصی و جسمی و سلامت اجتماعی باید مدنظر قرار داده شود. اگر ما به دنبال پیشگیری برویم قطعا نتیجه بخش تر از درمان است.
وی اظهارکرد: بیماری جامعه ما در بحث جرم، بزه و بزهکاری است و این دردی است که اگرچه ممکن است تعداد کمی از افراد جامعه به آن مبتلا باشند اما همه افراد جامعه را به نوعی آزار میدهد. نهاد دادسرا به عنوان خط مقدم جبهه امنیت کشور، با محوریت دادستان میتواند یکی از مهمترین و موثرترین عوامل در پیشگیری از وقوع جرم باشد.
وی گفت: در قانون اساسی بیش از ۱۵۰ حق برای مردم شناخته شده است که وظیفه قوه قضاییه هم احقاق همین حقوق مردم است. در اصل ۱۵۶ قانون اساسی، وظیفه پیشگیری از وقوع جرم بر عهده دستگاه قضایی گذاشته شده اما دستگاه قضایی به تنهایی نمیتواند در این بخش حرکت اثرگذاری را انجام دهد؛ بنابراین نیاز است که سایر بخشها و حوزهها به کمک دستگاه قضایی آیند.
دادستان کرمانشاه با تاکید بر اینکه «بحث پیشگیری از وقوع جرم باید از ابتدا تا انتها برنامه محور باشد» ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که قوه قضاییه متولی امر پیشگیری از وقوع جرم است، نه مجری آن. این قوه باید برنامهریزی کند و دستگاه اجرایی و سایر سازمانها به کمک قوه قضاییه آمده و درصدد اجرایی کردن آن برآیند.
وی تاکید کرد: اگر بتوانیم بحثهای علمی را توام با اقدامات عملی به کار گیریم، یقینا در بحث پیشگیری از وقوع جرم موفقتر عمل خواهیم کرد.
یک حقوقدان نیز گفت: پیشگیری از جرم با نهادسازی حل نمیشود.
به گزارش ایسنا مجید قورچی بیگی، در همایش پیشگیری از وقوع جرم و ارائه راهکارها اظهارکرد: دستگاه قضایی به تنهایی قادر نیست از وقوع جرم در جامعه پیشگیری کند و دیگر دستگاهها و نهادها نیز باید این نهاد را یاری کنند.
وی تاکید کرد: باید از ظرفیت تمامی دستگاههای اجرایی در خصوص پیشگیری از وقوع جرم استفاده شود تا شاهد تحولی در این عرصه باشیم.
وی با بیان اینکه «هر جرمی راهکار خاص خود را دارد» گفت: نمی توان با یک راهکار خاص، جلوی تمامی جرمها را گرفت. باید در هر منطقهای از کشور به صورت متمرکز روی جرایم و راهکارهای پیشگیری از آن کار شود.
این عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران تصریح کرد: برای پیشگیری از وقوع جرم سه رویکرد کلی وجود دارد که رویکرد اول شامل رویکردهای تنبیهی میشود که شامل بازدارندگی مجازاتهایی است که قوهقضاییه برای مجرمین در نظر میگیرد، اما از این جهت که این رویکرد بعد از وقوع جرم صورت میگیرد، نمیتوان آن را پیشگیری نامید.
وی ادامه داد: رویکرد دوم، رویکردهای اصلاحی است که هدفش از بین بردن علل ریشهای جرم است، اما این رویکرد چون بلندمدت است و ارزیابی اثربخشی آن نیز بسیار سخت است را نمیتوان خیلی موثر دانست. رویکرد سوم در بحث پیشگیری از جرم، رویکردهای مکانیکی است که این رویکرد در تمام نقاط جهان بسیار رایج و متداول است یعنی خودرویی را تولید کنیم که کاملا ضدسرقت باشد.
وی با بیان اینکه «نباید مساله پیشگیری از وقوع جرم را ساده تلقی کنیم»، گفت: هنوز در جامعه ما این مهم در بین عموم و حتی در سطح سازمانی به مثابه یک وظیفه اخلاقی شناخته نشده است.