تجربیات یک وکیل

نکات کاربردی که باید در مورد حق کسبه و پیشه و سرقفلی بدانیم

نکات کاربردی که باید در مورد حق کسبه و پیشه و سرقفلی بدانیم عبارتند از:

۱ – حقّ کسبه و پیشه تدریجی الحصول است، و بستگی به عمل مستأجر دارد؛ اما حقّ سرقفلی قطعی الحصول است و به محض پرداخت مبلغ یا مال از جانب مستأجر به موجر به وجود می‌آید.

۲- مقدار حقّ سرقفلی مشخّص است؛ اما میزان حقّ کسبه و پیشه قابل محاسبه نیست.

۳- حقّ سرقفلی قابل اسقاط است؛ اما اسقاط حقّ کسبه و پیشه اسقاط ما لَم یَجِب است، هرچند، برخی می‌گویند: با انعقاد عقد، سبب ایجاد شده و قابل اسقاط است.

۴- حقّ سرقفلی قابل ضَمان است، یعنی با ارزیابی کارشناسی و تعیین ارزش آن، قابلیّت ضَمان را دارا است، در صورتی که به طور رسمی به ثبت رسیده باشد؛ اما حقّ کسبه و پیشه این قابلیّت را ندارد.

۵- حقّ سرقفلی قابل توقیف است و از حقوق مالی است و جزء اموال غیرمنقولِ تبعی است و با تقدیم دادخواست تأمین خواسته یا تقاضای توقیف، از طریق اجراییّات اداره‌ی ثبت اسناد و املاک قابل توقیف است؛ اما حقّ کسبه و پیشه قابل توقیف نیست.

۶- حقّ سرقفلی قابل واگذاری و انتقال به غیر است؛ اما حقّ کسبه و پیشه قابل واگذاری به غیر نیست، مگر در صورت درخواست تجویز انتقال منافع و صدور حکم در این خصوص یا تفویض انتقال به غیر.

مدیریت

سایت حقوقی دادآور به ارگان یا نهاد دولتی وابستگی ندارد. این سایت به همت مؤسسه حقوقی حق ستان دادآور از سال 1390 شروع به فعالیت کرده است.  سایت حقوقی دادآور، رسالت بحث و بررسی در خصوص مسائل علمی رشته حقوق و نشر اخبار این رشته را به عهده دارد . 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا