آرای منتخب

نمونه رای (تاثیر ازدواج مجدد زوجه در دریافت مستمری زوج متوفی)

عنوان: تاثیر ازدواج مجدد زوجه در دریافت مستمری زوج متوفی

پیام: ازدواج مجدد زوجه دائم متوفی که از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار است، مانع دریافت حقوق مذکور نیست.

مستندات: ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده-

شماره دادنامه قطعی : ۹۲۰۹۹۸۰۹۰۰۰۸۰۲۵۰

تاریخ دادنامه قطعی : ۱۳۹۴/۰۱/۳۰

گروه رأی: 

آراء منتخب پرونده:  دادگاه تجدیدنظر استان

 

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوای خانم ش. الف.ب. بطرفیت کانون سردفتران و دفتر یاران بخواسته تقاضای برقراری مستمری قطع شده و عودت مستمری معوقه، بدین توضیح که خواهان بیان داشته اینجانب همسرسابق سردفتر حقوقی دفترخانه شماره … شهر م. می باشم که پس از فوت ایشان ازدواج موقت نموده ام، لکن کانون یادشده حقوق مستمری شوهر سابق مرا قطع نموده است. دادگاه با توجه به اوراق و محتویات پرونده و لایحه دفاعی خوانده که اعلام نموده برابر ماده ۸ آئین نامه بیمه و بازنشستگی کانون سردفتران و دفتر یاران، با توجه به ازدواج خواهان، حقوق مستمری نامبرده را قطع نموده است دادگاه با توجه به اینکه در عقد موقت نفقه زوجه به عهده زوج نمی باشد و در عقد نامه ابرازی خواهان نیز قید گردید زوج تکلیفی به پرداخت نفقه زوجه ندارد، از طرفی برابر ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی عقد دائم نفقه روجه به عهده زوج می باشد و ماده ۹ آئین نامه بیمه بازنشستگی سردفتران و دفتریاران اسناد رسمی مصوب ۱۳۸۱/۸/۱۲ منصرف به عقد دائم می باشد. بنابراین دادگاه دعوای خواهان را وارد تشخیص و حکم به محکومیت خوانده به برقراری مستمری حقوق خواهان محکوم می نماید. رای صادره حضوری ظرف مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاههای تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه دهم دادگاه عمومی (حقوقی) تهران – محمودزاده

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی کانون سردفتران و دفتر یاران به طرفیت خانم ش. الف. ب. به دادنامه شماره ۷۲۴- ۱۳۹۳/۸/۱۷ صادره از شعبه دهم دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه محکوم به برقراری مستمری و حقوق تجدیدنظرخوانده و پرداخت مستمری شوهر متوفایش مرحوم ه.ت. در حق وی گردیده است که به علت ازدواج موقت تجدیدنظرخوانده قطع نموده‌اند. اینک با توجه به مندرجات ماده ۴۸ قانون حمایت از خانواده و تبصره آن که اولاً در صورت ازدواج مجدد زوجه، مستمری شوهر قبلی متوفی به زن می‌رسد و ثانیاً ماده مرقوم شامل افرادی که قبل از اجرای این قانون هم فوت کرده‌اند می‌شود در نتیجه با توجه به مندرجات پرونده و مستندات رأی و استدلال دادگاه و لوایح اعتراضی و دفاعی تجدیدنظرخواهی با هیچ‌ یک از جهات مندرج در ماده ۳۴۸ قانون آئین دادرسی انطباق ندارد و دادنامه تجدیدنظر خواسته مطابق قانون و دلائل موجود در پرونده صادر شده و مخالفت آن با موازین شرعی محرز نیست لذا با استناد به ماده ۳۵۸ قانون آئین دادرسی مدنی ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه مذکور تأیید می‌شود این رأی قطعی است.

رئیس و مستشار شعبه ۳۰ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

محرملی بیگدلی – محمدباقر غفاری

مدیریت

سایت حقوقی دادآور به ارگان یا نهاد دولتی وابستگی ندارد. این سایت به همت مؤسسه حقوقی حق ستان دادآور از سال 1390 شروع به فعالیت کرده است.  سایت حقوقی دادآور، رسالت بحث و بررسی در خصوص مسائل علمی رشته حقوق و نشر اخبار این رشته را به عهده دارد . 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا