نظام جذب و گزینش در دستگاه قضایی بهدنبال شایستهگزینی است
قائممقام مرکز آموزش قوه قضائیه گفت: در برنامه پنجم توسعه ۳۶۳۳ نفر جذب دستگاه قضایی شدند.
به گزارش ایسنا، حجتالسلام و المسلمین توحید عاملی در مراسم تحلیف کارآموزان قضایی که امروز (یکشنبه) در ساختمان مرکزی قوه قضاییه برگزار شد، اظهار کرد: امروز مراسم تحلیف ۲۲۷ نفر از فارغ التحصیلان استان های کرمانشاه، تبریز، قم و تهران برگزار شد که از این تعداد ۹۶ نفر از طریق جذب عمومی، ۸۹ نفر جذب اختصاصی و ۴۲ نفر از دانشگاه علوم قضایی فارغالتحصیل شدهاند.
وی افزود: در برنامه پنجم توسعه دولت با جذب ۴ هزار نفر به دستگاه قضایی موافقت کرده بود که از سال ۹۰ تا ۹۴ تعداد ۳۶۳۳ نفر جذب دستگاه قضایی شدهاند که ۹۱ درصد برنامه پنجم را شامل میشود؛ البته طی این مدت ۱۱۱۷ نفر به دلایل مختلف از دستگاه قضایی خارج شدهاند.
قائم مقام مرکز آموزش قوه قضائیه گفت: از تعداد ۳۶۳۳ نفر ۲۷ درصد از میان داوطلبان حوزه،۸/۷ درصد بانوان، ۳۷ درصد از طریق جذب اختصاصی و ۱۶ درصد فارغ التحصیل دانشگاه علوم قضایی هستند.
وی افزود: نظام جذب و گزینش در دستگاه قضایی به دنبال شایستهگزینی است، به همین دلیل در مراحل جذب مراحل مختلفی از جمله آزمونهای کتبی و شفایی وجود دارد که شاید در دیگر دستگاهها فقط یکی از این مراحل گزینش انجام شود.
عاملی گفت: در سال ۹۵ بخش سنجش استعداد علمی قضات هم به مراحل گزینش اضافه شده است که در مسیر شایستهگزینی کمک می کند.
وی ادامه داد: در مرحله بعدی برای کارآموزان قضاوت پرونده ویژگی شخصیتی تهیه میشود که این کار می تواند مدل خوبی در فرایند جذب باشد.
قائم مقام مرکز آموزش قوه قضاییه گفت: از ابتدای سال ازریابی علمی ۹۵۶ قاضی انجام شده و تا پایان سال ۸۱۷ نفر دیگر در این فرایند شرکت میکنند که تا پایان سال ۹۵ وضعیت علمی تمام قضات مشخص میشود.