«مختصر حقوق اساسی»منتشر شد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی دفتر نشر معارف، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سومین دستاورد مهم آن به شمار میرود. با توجه به اینکه قانون اساسی، اهداف، آرمانها، اصول، ارزشها، حقوق اساسی، ساختارهای کلان و نهادهای کشور را در بردارد، علاوه بر آشنایی با اصول آن، فهم دقیق، مبانی اصول قانون اساسی، بیش از همه برای دانشجویان ضرورت دارد.
به همین دلیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، درس «آشنایی با قانون اساسی» را به عنوان یکی از دروس عمومی به تصویب رساند. این کتاب با هدف ارایه متن درسی با رویکردی توصیفی و تحلیلی به تبیین مفاهیم، مبانی و اصول قانون اساسی میپردازد.
کتاب «مختصر حقوق اساسی و آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» در ۱۳ فصل و یک ضمیمه تنظیم شده است. کلیات(ویژگیها و تاریخچه قانون اساسی در ایران)، مبانی نظام جمهوری اسلامی(جمهوریت و اسلامیت نظام، پایههای ایمانی و مردمی، حاکمیت الهی)، اهداف و سیاستهای نظام(داخلی و خارجی)، حقوق ملت(شامل مفهوم حقوق و آزادیهای عمومی، اسلام و حقوق شهروندی، حقوق شهروندی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران)، حقوق ملت(شامل حقوق قضایی، حقوق شهروندی اقتصادی و حقوق شهروندی فرهنگی)، شکل حکومت و قوای سازنده آن، رهبری(با موضوعاتی چون جایگاه رهبر، ویژگیهای رهبر، گزینش رهبر، پایان دوره رهبری و مسوولیتهای رهبر)، رهبری(با موضوعات ولایت مطلقه در قانون اساسی، وظایف و اختیارات رهبر در قانون اساسی)، قوه مقننه(جایگاه مردمی قوه مقننه، ترکیب قوه مقننه)، قوه مقننه(رکن دوم قوه مقننه: شورای نگهبان)، قوه مجریه (نوع قوه مجریه در جمهوری اسلامی ایران، ارکان قوه مجریه، مقامات سیاسی قوه مجریه)، قوه قضائیه (اهمیت و جایگاه و اعمال قوه قضائیه، وظایف قوه قضائیه، مقامات قوه قضائیه)و نهادهای خاص(مجلس خبرگان، شوراها، مجمع تشخیص مصلحت نظام، سازمان صداوسیما، شورای عالی امنیت ملی، شورای بازنگری قانون اساسی) عناوین فصول و موضوعات این نوشتار را تشکیل میدهند.
چاپ نخست کتاب «مختصر حقوق اساسی» را انتشارات دفتر نشر معارف با شمارگان سه هزار نسخه در ۳۲۰ صفحه وزیری به بهای پنج هزار و ۸۰۰ تومان منتشر کرده است.