قضات مکلف هستند از مجازات های جایگزین حبس استفاده کنند
به گزارش ایسنا، به نقل از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه محمد باقر الفت در نشستی با قضات این استان که در سالن شهید بهشتی دادگستری استان سیستان و بوچستان برگزار شد، گفت: نقش قضات در پیشگیری از وقوع جرم بسیار مهم است و امروز که سیاست جنایی کشور از عدالت کیفری به عدالت ترمیمی رسیده است، قضات مکلف هستند از مجازاتهای جایگزین حبس استفاده کنند.
وی افزود: تلاش بر این است افراد عموما به زندان نروند مگر اینکه ضرورت ایجاب کند که فرد در زندان باشد .وی افزود:البته باید آمادگی پذیرش آموزش صدور احکام جایگزین حبس وجود داشته باشد و احکام بهتر از گذشته صادر شود.
الفت با تاکید بر استفاده از مشاوران در دادگاه های خانواده نیز اظهار کرد: باید تلاش کنیم کیان خانواده حفظ شود و محاکم خانواده از تصمیمات سخت و تیز خودداری کنند و در واقع به کارگیری مشاوران در دادگاه ها باید به صورت حقیقی انجام شود.
در ادامه این دیدار معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه موضوعات استان سیستان و بلوچستان با قضات گفت وگو کرد.
براساس این گزارش، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، عنوان کرد: ضروری است همه دستگاه ها برای تولید برنامه، راهبردها و اهداف مبتنی بر عقلانیت درکنار هم باشند و به منظور بهره گیری مناسب از امکانات نظام براساس نیاز هر استان نسخه ای تنظیم کنند.
وی با بیان اینکه رفتارهای ناهنجار در هر جامعه ای سبب عدم توسعه یافتگی و مهاجرت افراد می شود، گفت: شورای پیشگیری از وقوع جرم دو وظیفه اصلی هماهنگی تولید برنامه و رصد و پایش اجرای برنامه ها به طور صحیح و موثر را برعهده دارد.
الفت، گفت: بعد از گذشت چندین دهه از انقلاب اسلامی، فرهنگ پیشگیری در رفتار و گفتار مسئولان و آحاد مردم کشور شکل گرفته که بسیار ارزشمند است.
این مقام قضایی، تاکید کرد: اگر در جامعه هم افزایی باشد خیلی سریعتر می توانیم از فضاهای ناهنجار رهایی یابیم.مدیریت اشتراکی باید فرمول نصب العین مسولان دست اندرکار حوزه پیشگیری باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بر پیشگیری به صورت علمی تاکیدکرد و افزود: در پیشگیری باید از انجام کارهای هیجانی و اتفاقی که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید دارند بپرهیزیم و بجای آن با دعوت از پژوهشگران و دانشگاهیان از نظرات مبتنی بر تحقیق و آمار بهره بگیریم.
الفت با بیان اینکه کار پیشگیری در جامعه باید اجتماعی و مردمی شود افزود: برای تحقق این هدف، ضروری است ما سرپل های مردمی داشته باشیم که در این مسیر نهادها می توانند کمک کننده باشند.
معاون رئیس قوه قضاییه گفت: ما می توانیم آمارهای آسیب های اجتماعی را کنترل کنیم و کاهش دهیم که در این امر ۲۲ دستگاه متولی پیشگیری نقش آفرین هستند.
وی خاطرنشان کرد: اگر دستگاه های متولی پیشگیری از جرم در جامعه، به صورت جزیره ای عمل کنند همانند فرفره ای می مانند که تنها به دور خود می چرخند و نتیجه اقداماتشان برای جامعه مفید نخواهد بود و وضع روز به روز اسف بار تر می شود.
الفت معضلاتی چون طلاق، حاشیه نشینی، مسائل اخلاقی، کودکان کار و اعتیاد را از جمله آسیب های اجتماعی مهم و مورد توجه این معاونت عنوان کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در سفر ۲ روزه به سیستان و بلوچستان در نشست های معتمدان و ریش سفیدان، ستاد پیگیری اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، شورای پیشگیری از وقوع جرم و کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز این استان شرکت کرد.