اخبار حقوقی داخلی

سرقت، ضرب و جرح و طلاق توافقی در صدر پرونده‌های قضائی

سایت حقوقی دادآور
سرقت موجب تعزیر، ضرب و جرح عمدی، توهین به اشخاص عادی، مطالبه طلب، طلاق توافقی و مطالبه مهریه بیشترین آمار پرونده در دستگاه قضائی در سال گذشته را در حوزه های کیفری و مدنی به خود اختصاص داده بودند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمید شهریاری معاون آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه امروز در نشست خبری با اشاره به آمار عملکرد قوه قضائیه در سال ۹۲ اظهار داشت:

در سال گذشته دو میلیون و ۲۹۹ هزار و ۲۸۰ پرونده به دادگاه های عمومی- حقوقی وارد شد که به دو میلیون و ۲۵۲ هزار و ۲۵۳ پرونده رسیدگی شد. در دادگاه های عمومی- کیفری آمار ورودی پرونده ها یک میلیون و ۵۷۳ هزار و آمار خروجی پرونده ها یک میلیون و ۵۸۰ هزار بود. براساس این آمار ورودی پرونده ها به دادگاه های عمومی ۴ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: در حوزه دادگاه انقلاب نیز ۲۷۱ هزار و ۹۶۷ پرونده به محاکم انقلاب وارد و ۲۷۴ هزار و ۹۶۱ پرونده مختومه شد که برخی از این پرونده ها مربوط به سالهای گذشته بود. مانده پرونده ها در دادسرای انقلاب در سال ۹۲ حدود ۲۳ درصد کاهش داشته است.
اجرای احکام
معاون آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه سپس به آمار پرونده های اجرای احکام اشاره کرد و گفت: در حوزه اجرای احکام مدنی ۶۷۳ هزار پرونده به اجرای احکام مدنی وارد شد که ۶۹۱ هزار پرونده نیز در سال گذشته احکامش اجرا و مختومه شد. در حوزه اجرای احکام کیفری نیز یک میلیون و ۵۹ هزار پرونده ورودی داشتیم که یک میلیون و ۱۱۴ هزار پرونده حکمش اجرا شد.
رسیدگی به بیش از سه میلیون پرونده در دادسرا
شهریاری درباره آمار عملکرد دادسراها نیز گفت: در سال گذشته سه میلیون و ۷۵۰ هزار پرونده به دادسراها وارد شد که از طرف مقابل ۳ میلیون و ۷۵۱ هزار پرونده مختومه و یا به حوزه های دیگر فرستاده شد. این آمار نشان از عملکرد خوب دادسراها دارد.
وی افزود: در دادگستری ها نیز ۶ میلیون و ۲۲۰ هزار پرونده رسیدگی شد.
نرخ بالای رسیدگی به پرونده ها
معاون آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره نرخ رسیدگی به پرونده ها در سال ۹۲ نیز گفت: در سال گذشته نرخ رسیدگی به پرونده ها ۹۹.۶۳ درصد بود که این آمار کارنامه قابل قبولی برای قوه قضائیه بوده است.
زمان رسیدگی به پرونده ها
وی سپس به میانگین زمان رسیدگی به پرونده ها اشاره کرد و گفت: در سال ۹۲ میانگین زمان رسیدگی به پرونده ها در دادسراها ۴۶ روز بود که به تفکیک شعب پرونده ها در شعب دادیاری ۴۳ روز، بازپرسی ۶۱ روز و دادستانی ۲۲ روز رسیدگی می شد.
شهریاری درباره زمان رسیدگی به پرونده ها در دادگاه ها نیز گفت: زمان رسیدگی به پرونده ها در دادگاه های جزایی ۸۴ روز، حقوقی ۱۰۴ روز، انقلاب ۷۱ روز و کیفری استان ۲۷۸ روز است. در خصوص دادگاه های حقوقی زمان رسیدگی به پرونده های خانواده ۶۸ روز و پرونده های دادگاه های عمومی ۱۱۸ روز است.
تعیین ۴۹ شاخه برای ارزیابی قوه قضائیه
معاون آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه به طراحی ۴۹ شاخه برای ارزیابی عملکرد قوه قضائیه در حوزه های قضائی و اداری اشاره کرد و گفت: هر پرونده ای که در قوه قضائیه تشکیل می شود بر اساس این ۴۹ شاخه مورد ارزیابی قرار می گیرد. بر اساس آمار شاخص اداری از ۱۶ هزار و ۶۹۴ امتیاز در سال ۹۱ به ۲۳ هزار و ۹۶۲ امتیاز در سال ۹۲ رسیده است که این نشان می دهد شاخص اداری ۴۳ درصد رشد داشته است. شاخص قضائی نیز از هزار و ۳۲ امتیاز در سال ۹۱ به ۱۵ هزار و ۵۶۸ امتیاز در سال ۹۲ رسیده است که ۱۹ درصد رشد داشته است.
مهمترین پرونده های دستگاه قضائی
وی با اشاره به این که ۲ هزار و ۵۰۰ عنوان اتهام- خواسته در کشور وجود دارد، گفت: در سال ۹۲ بیشترین خوانده ها مربوط به سرقت موجب تعزیر با ۶۸۲ هزار و ۷۶۷ پرونده بوده است که ۱۳ درصد این پرونده ها در حوزه کیفری را به خود اختصاص داده است. ضرب و جرح عمدی با ۴۵۸ هزار و ۴۵۶ پرونده، توهین به اشخاص عادی با ۲۹۱ هزار و ۹۹۵ پرونده و ایراد صدمه بدنی غیرعمد با ۲۷۸ هزار و ۱۴۵ پرونده در رتبه های بعدی قرار دارند.
شهریاری سپس به دادخواست های حوزه مدنی اشاره کرد و گفت: در حوزه مدنی مطالبه طلب با ۱۹۸ هزار و ۳۹۰ مورد در رتبه نخست ورودی پرونده قرار دارد. طلاق توافقی با ۱۶۳ هزار و ۱۱۰ پرونده، مطالبه مهریه با ۱۳۶ هزار و ۶۱۱ پرونده و مطالبه چک با ۱۲۶ هزار و ۱۰۶ پرونده در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی به راه اندازی سامانه نقد آرای دادگستری ها و دیوان عالی اشاره کرد و گفت: این طرح در حال حاضر به صورت پایلوت اجرا می شود.
شهریاری در ادامه نشست اظهار داشت: در سال ۹۲ برای اولین بار اختصاص شماره غیرتکراری به پرونده های قوه قضائیه امکانپذیر شد و امکان شمارش الکترونیکی پرونده های غیرتکراری فراهم آمد با این خصوصیت که اگر پرونده هایی در طی مراحل دادرسی مثلاً در سه مرحله قضائی رسیدگی شده تنها یک بار در آمار پرونده ها شمارش می شود.
وی افزود: بر اساس شمارش الکترونیکی انجام شده تعداد پرونده های غیرتکراری وارده به دادگستری ها در سال ۹۲ ۶ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۹۹۵ پرونده بود.
معاون آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه به آمار رسیدگی به پرونده ها در شعب دیوان عالی کشور اشاره کرد و گفت:  31 هزار و ۷۱۶ پرونده در سال ۹۲ به شعب دیوان عالی کشور وارد شده که ۳۰ هزار و ۲۶۲ پرونده رسیدگی و از دیوان عالی خارج شده است. در حوزه داستانی کل کشور نیز میزان ورودی پرونده ها ۵ هزار و ۷۵۱ پرونده بود که از این تعداد ۵ هزار و ۴۱۸ پرونده رسیدگی شد.
وی سپس به عملکرد دیوان عدالت اداری اشاره کرد و گفت:  ورودی شعب تشخیص دیوان عدالت ۲ هزار و ۷۷۴ پرونده بود که بر اساس آمار خروجی این شعب در سال گذشته ۳ هزار و ۳۳۹ پرونده بود که این آمار نشان از فعالیت گسترده در این شعب دارد. ۱۲۷ هزار و ۱۰۳ پرونده نیز به شعب تخصصی وارد و ۹۸  هزار و ۳۹۸ پرونده نیز از این شعب دیوان عدالت پس از رسیدگی خارج شده است.
شهریاری ادامه داد: در حوزه دادگاه های تجدید نظر نیز ۶۲۷ هزار پرونده ورودی و ۶۳۲ هزار پرونده خروجی داشتیم.
وی تاکید کرد: در سال گذشته ۲ هزار و ۱۵۶ پرونده به دادگاه های عالی انتظامی قضات وارد شده که در مقایسه با سال ۹۱ یک درصد افزایش داشته است.

مدیریت

سایت حقوقی دادآور به ارگان یا نهاد دولتی وابستگی ندارد. این سایت به همت مؤسسه حقوقی حق ستان دادآور از سال 1390 شروع به فعالیت کرده است.  سایت حقوقی دادآور، رسالت بحث و بررسی در خصوص مسائل علمی رشته حقوق و نشر اخبار این رشته را به عهده دارد . 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا