اخبار حقوقی داخلی

تعداد شعب دیوان عالی کشور از ۳۲ به ۵۰ شعبه رسید

سایت حقوقی دادآور

رییس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه براساس قانون جدید آیین دادرسی دو وظیفه در خصوص پرونده‌های مواد مخدر و اعاده دادرسی از احکام قطعی خلاف شرع بیّن به عهده دیوان گذاشته شده است، از ارجاع اینگونه پرونده‌ها ابراز نارضایتی کرد و گفت: با وجود این مساله، ما باید قانون را اجرا کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین کریمی در حاشیه سفر رییس قوه قضاییه به مازندران درباره تغییرات ایجاد شده در دیوان عالی کشور طبق قانون مذکور، گفت: پرونده‌های موضوع ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری و درخواست اعاده دادرسی از احکام قطعی خلاف شرع بیّن (ماده ۱۸ سابق) در حال حاضر به صورت ماهیتی در دیوان عالی کشور رسیدگی می‌شوند.
وی ادامه داد: قبلا رسیدگی به این پرونده‌ها در دیوان عالی کشور فقط به صورت شکلی بود اما در حال حاضر باید رسیدگی ماهوی صورت گیرد و برای همین چهار شعبه خاص در دیوان عالی کشور تشکیل شده است. کریمی این اتفاق را یک تغییر اساسی عنوان کرد و افزود: بنابراین اگر پرونده‌ای به این نتیجه که رای آن خلاف شرع صادر شده است، منتهی شد، خود دیوان عالی کشور رسیدگی و رای صادر می‌کند، در حالی که قبلا باید پرونده برای رسیدگی به دادگاه ارجاع می‌شد.
رییس دیوان عالی کشور گفت: پیش از این مسایل مربوط به اعدام و تجدیدنظر پرونده‌های موادمخدر که در دادگاه انقلاب رسیدگی می‌شد نزد رییس دیوان عالی و دادستان کل کشور می‌آمد و این دو راجع به آنها تصمیم می‌گرفتند، اما الان اینگونه نیست؛ به این معنا که این دو نفر تصمیم نمی‌گیرند بلکه موارد مذکور به شعب خاصی در دیوان عالی کشور می‌روند. به گزارش فارس، وی در پاسخ به این سوال که آیا با این تغییرات، دیوان عالی کشور به نیروهای بیشتری احتیاج نخواهد داشت؟ گفت: بله، قبلا ۳۲ شعبه داشتیم ولی الان ۵۰ شعبه داریم و حدود ده شعبه دیگر هم نیاز است.
رییس دیوان عالی کشور در پاسخ به اینکه آیا از تغییرات ایجاد شده راضی هستید یا خیر، گفت: ما از تغییرات ایجاد شده چه درباره پرونده‌های مواد مخدر و چه درباره ماده ۴۷۷ (اعاده دادرسی) راضی نیستیم. کریمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رسیدگی ماهوی در دیوان عالی کشور با شأن این مرجع تعارض ندارد؟ گفت: در هر صورت مجلس این تصمیم را گرفته و این در حالی بوده که قبلا اینگونه نبوده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا نظارت دیوان عالی کشور بر آرای قضات به صورت الکترونیکی انجام می‌شود؟ گفت: ما بر اساس مقررات این کار را انجام می‌دهیم.

به نقل از سایت حمایت

مدیریت

سایت حقوقی دادآور به ارگان یا نهاد دولتی وابستگی ندارد. این سایت به همت مؤسسه حقوقی حق ستان دادآور از سال 1390 شروع به فعالیت کرده است.  سایت حقوقی دادآور، رسالت بحث و بررسی در خصوص مسائل علمی رشته حقوق و نشر اخبار این رشته را به عهده دارد . 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا