ابراز نگرانی دیدهبان حقوق بشر درباره وضعیت زندانیان موادمخدر در جنوب شرق آسیا
دیدهبان حقوق بشر گزارش داد که صدها هزار نفر در چین و جنوب شرق آسیا به دلیل مصرف مواد مخدر در مراکزی نگهداری میشوند که ممکن است با عنوان درمان مورد شکنجه، خشونتهای فیزیکی و جنسی قرار گیرند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیدهبان حقوق بشر در گزارش ۲۳ صفحهای خود آورده است که بیش از ۳۵۰ هزار نفر که به عنوان مصرفکننده مواد مخدر شناخته شده هستند به بهانه درمان در مراکز بازداشت در کشورهای ویتنام، چین، کامبوج، ولائوس برای مدت زمانی تا پنج سال نگهداری میشوند و ممکن است هدف انواع بدرفتاریها واقع شوند.
مصرفکنندگان مواد مخدر بسیاری از این مراکز همراه با افراد بیخانمان، افرادی که از ناتوانیهای روانی اجتماعی رنج میبرند و کودکان خیابانی نگهداری میشوند و مجبور هستند تمرینات نظامی و شعار یاد بگیرند.
جوآمون، سرپرست حوزه سلامت و حقوق بشر در این سازمان گفت: این مراکز باید فوری تعطیل شوند و به جای آن درمان مناسب برای ترک اعتیاد جایگزین شود.
وی اضافه کرد که این افراد اغلب علیرغم میلشان در مراکز بازداشت این چهار کشور نگهداری میشوند و در صورتی که یک بار وارد این مراکز شوند دیگر نمیتوانند آن را ترک کنند اما هیچ داروی مناسب ترک اعتیاد در اختیار آنها قرار نمیگیرد.
آژانسهای بینالمللی سلامت و کنترل مواد مخدر، از جمله دفتر جرم و مواد مخدر سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی و غیره تاکید دارند که در مراکز ترک اعتیاد باید درمان مناسب و دسترسی به لوازم بهداشتی و استرلیزه فراهم باشد تا حقوق بشر و سلامت افراد تضمین شود؛ در حالی که مراکز این چنینی که مصرفکنندگان را برای مدت زمان طولانی و بدون درمان مناسب نگهداری میکنند در واقع این استانداردها را نقض میکنند.
تحقیقات در چین و ویتنام نشان میدهد که بازداشتشدگان به شدت در معرض خطر ابتلا به ایدز هستند.
به نقل از پایگاه اینترنتی دیدهبان حقوق بشر، در این مراکز حتی کودکان نیز حضور دارند که با رفتارهای مشابه روبرو هستند. در کشورهای کامبوج، ویتنام، و لائوس این کودکان مجبور به انجام کار اجباری، تمرینات نظامی هستند و در بسیاری از موارد هدف انواع سوء استفادههای اخلاقی و فیزیکی قرار میگیرند.