ورود کاربران

اطلاعات

آشنایی با خدمات موسسه حقوقی

حق ستان دادآور

تماس با وکیل :          66519169

پیامک :         30004650196448

رزومه مدیر موسسه

رزومه مدیر موسسه حقوقی حق ستان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

دانلود نرم افزار رایگان دادآور

پرینت

الزامي شدن تشكيل پرونده شخصيت اطفال

در . ارسال به مقالات حقوقی کاربردی

سميرا تقي دماوندي

تغيير ديگري كه جامعه حقوقي در انتظار وقوع آن است، تصويب لايحه آيين دادرسي كيفري است. در اين لايحه به طور كلي تشكيلات و نحوه دادرسي تخصصي و حرفه‌يي براي اطفال و نوجوانان در نظر گرفته شده است. نكته قابل توجه در اين قانون در بخش اطفال اين است كه با مواد لايحه رسيدگي به جرايم اطفال و نوجوانان كاملا منطبق است و درواقع از تشكيلات و ترتيبات پيش‌بيني شده در آن استفاده شده است. درلايحه آيين دادرسي كيفري جديد درماده 294، فصل اول، در بخش تشكيلات و صلاحيت دادگاه‌هاي كيفري، صلاحيت ذاتي دادگاه‌هاي كيفري به پنج بخش تقسيم شده است،

1- دادگاه كيفري يك

2- دادگاه كيفري دو

3- دادگاه انقلاب

4- دادگاه اطفال و نوجوانان

 5- دادگاه نظامي و دربخش دادسرا و حدود صلاحيت آن، در ماده 25 از دادسرا‌هاي تخصصي نام برده است كه يكي از اين دادسراها، دادسراي اطفال و نوجوانان است و به تشخيص رييس قوه قضاييه زيرنظر دادسراي شهرستان تشكيل خواهد شد. دادستان شهرستان مركز استان بر دادسراي تخصصي، از حيث وظايف و حسن اجراي امور نظارت دارد و تعليمات لازم را ارائه خواهد كرد.

همين طور در اين قانون درماده 31 قانونگذار تشكيل پليس ويژه اطفال و نوجوانان را پيش‌بيني كرده است كه وظايف و اختيارات آن به موجب لايحه‌يي است كه 6 ماه پس از تصويب اين لايحه توسط وزارت كشور با همكاري وزارت دادگستري تهيه و در اختيار مجلس شوراي اسلامي قرار خواهدگرفت. اين اقدام قانونگذار جنبه حمايتي داشته و براي نخستين بار دريك گام رو به جلو يك نهاد تخصصي جهت روبه‌رو شدن با اطفال بزهكار در نظر گرفته شده است.

 لذا انتظار مي‌رود افرادي مجرب و حرفه‌يي كه آشنايي بسياري با مسائل كودك و نوجوان داشته باشند و ترجيحا خود نيز متاهل و صاحب فرزند باشند، مسووليت اين تشكيلات مهم را بر عهده گيرند. همين‌طور در اين قانون براي بازجويي از زنان و اطفال كمتر از 15سال، ضابطان زن در نظر گرفته شده است و در صورت عدم امكان دسترسي به پليس زن، اطفال 15 سال يا كمتر از 15سال نزد دادگاه اطفال يا قائم مقام آن فرستاده مي‌شود علاوه برآن در جرايم مشهود هرگاه مرتكب طفل يا نوجوان باشد ضابطان دادگستري مكلفند نسبت به حفظ آلات و ادوات آثار و علايم و دلايل جرم اقدام كنند لكن اجازه تحقيقات مقدماتي از طفل يا نوجوان را نداشته و در صورت دستگيري وي موظفند متهم را حتي در انقضاي وقت اداري يا ايام تعطيل، حسب مورد فورا به دادسرا يا دادگاه اطفال و نوجوانان تحويل دهند. نكته قابل توجه در اين لايحه الزامي شدن تشكيل پرونده شخصيت براي اطفال و نوجوانان بزهكار (به جز در مجازات‌هاي درجه هفت و هشت) است كه در ماده 286 پيش‌بيني شده و انجام آن توسط دادسرا يا دادگاه اطفال و نوجوانان الزامي است.

به نقل از سایت روزنامه اعتماد

ارسال به شبکه های اجتماعی

مطالب مرتبط